Computer Science for All: Implementing the 2020 Computer Science 
Student Learning Standards (22-CZ06-G07)
Technical Assistance Workshop Questions 

Q1: Can a Local Education Agency (LEA) participate in applications for both Notices of Grant Opportunity (NGO)?
A1: Section 1.2 Eligibility to Apply outlined in both the Computer Science (CS) for All: Expanding Professional Learning NGO (page 8) and the Computer Science (CS) for All: Implementing the 2020 Computer Science Student Learning Standards NGO (page 9) states:
A partner LEA may only participate in one application. 
A partner LEA may participate in both grant opportunities but may only be included in one application per NGO. 

Q2: Is LEA participation required at the district or school level? Do you require district administrator or school principal approval?
A2: Section 1.2 Eligibility to Apply on page 9 of the NGO states:
An eligible Institution of Higher Education (IHE) must apply on behalf of a partnership that includes a minimum of three New Jersey local education agencies (LEAs) for year 1 of the program.
The Affirmation of Partnership form, attachment B on page 28 of the NGO must be completed and signed by the Chief School Administrator (CSA). 
All New Jersey educators are eligible to participate in the activities resulting from the grant awards. 

Q3. Is the number of participating teachers limited to 1 per grade band per LEA?
A3: Section 2.1 Project Design Considerations on page 15 of the NGO states:
During year one of the program, the lead IHEs will identify K-8 participating teachers from partner LEAs to engage in 2020 New Jersey Student Learning Standards in Computer Science (NJSLS-CS) working groups. Lead IHEs will recommend one teacher from each of the following grade bands: K–2, 3–5, 6–8.  
There are no restrictions on the number of teachers from an LEA who can participate in the activities resulting from the grant awards.

Q4: Are the K8 teachers who participate in Year 1 expected to participate in Year 2?
A4: That is not a requirement of the NGO. 
Q5: What do you mean by "preservice teachers concentrating in Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM)"? Can the preservice teachers be students in a science or STEM methods course in their clinical year?
A5: Section 2.1 Project Design Considerations on page 16 of the NGO states:
The applicants must include a clear and measurable plan for collaboration between the IHE’s CS and education faculty leading to the recruitment and engagement of preservice elementary and middle school teachers majoring in or with a concentration in STEM related fields in CS professional learning. 
· The preservice teachers must be completing their clinical practice teaching during the grant period. The preservice teacher may receive a stipend for attending professional learning.
· The preservice teachers in collaboration with their supervising teacher will organize and conduct one schoolwide CS outreach activity for elementary grade and/or middle school students. 
The recruitment plan is developed by the IHE as part of their program.

Q6. Can funds be used to pay for specialists to lead professional development?
A6: Section 2.4 Budget Requirements on page 23 of the NGO specifies that eligible costs may include Grant Staff Positions.
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